Waar kan ik u bij helpen


Verzorgen van de gehele administratie

De meeste ondernemers willen het liefst alleen doen wat zij echt leuk vinden, wat natuurlijk heel begrijpelijk is. De boekhouding hoort daar meestal niet bij. Tegenwoordig is er ook genoeg werk om de werkweek vol te maken met hetgeen wat zij het liefste doen. 

Het is mogelijk om de volledige boekhouding bij mij onder te brengen daarbij valt onder andere  te denken aan het opmaken en versturen van de uitgaande facturen (1 vaste dag in de week) en verrichten van de betalingen. 
Het voordeel hiervan is dat de boekhouding meteen goed ingevoerd wordt en dat u als ondernemer (bijna) geen omkijken heeft naar de boekhouding. Het nadeel is dat hier natuurlijk kosten aan verbonden zijn, omdat ik thuis werk en weinig vaste lasten heb is mijn uurtarief een stuk lager dan bij andere kantoren.


Hulp nodig als startende ondernemer

Bij het starten van een onderneming komen altijd meer dingen kijken dan de meeste mensen verwachten. Zoals: regels met betrekking tot het maken van facturen, welke verzekeringen moeten/kunnen er afgesloten worden, hoe zit dat nou met een bankrekening, het opbouwen van pensioen, hoeveel moet er aan belasting betaald worden en wat gebeurt er eigenlijk met de onderneming bij overlijden.

Bent u van plan om als ondernemer aan de gang te gaan of nog in twijfel maak dan gerust een vrijblijvende afspraak en dan kan ik daar alles over vertellen.


Verzorgen van de aangifte omzetbelasting

Heeft u wel de tijd en motivatie om zelf de boekhouding bij te werken, dan is er de mogelijkheid om de aangifte omzetbelasting door mij te laten doen. Dan controleer ik voor de gehele periode meteen de boekhouding en controleer ik of de voorlopige aanslag inkomstenbelasting nog klopt.

Zelf werk ik met het boekhoudpakket SnelStart. Bij SnelStart is het mogelijk om de administratie volledig digitaal aan te leveren (voordeel: geen ordners met facturen meer!).

Toch liever de orders met facturen inleveren en door mij (of zelf) invoeren, dat kan ook bij mij!


Opstellen van de jaarcijfers

Aan het einde van ieder boekjaar zal voor de aangifte inkomstenbelasting bepaalt moeten worden hoeveel winst (of verlies) er uiteindelijk gemaakt is. Dit gebeurt de hand van het opmaken van de jaarcijfers.


Aangifte inkomstenbelasting

Als de jaarcijfers worden opgemaakt dient er een aangifte inkomstenbelasting te worden ingediend, dit moet normaal gesproken voor 1 mei van het opvolgende jaar gebeuren. Als boekhouder vraag ik een jaar uitstel aan zodat voor mij het werk over een jaar verspreid is en de ondernemer meer tijd heeft de gegevens te verzamelen.

Voor particulieren kan ik ook de aangifte inkomstenbelasting indienen.

Tevens controleer ik altijd of iemand recht heeft op toeslagen en of er bepaalde zaken spelen waarbij iemand bijvoorbeeld belasting mee kan besparen.